söndag 24 augusti 2014

Jaktprov och förberedelser

Var till Arvidsjaur och startade Unni i skogspokalen å Jessi i SM. Unni fick första släppet, och startade lite försiktigt. Efter drygt 100 meter hittade vi henne i stånd, hon gick på efter resningsorder i men såg osäker ut. Gick sen ut i sök och slog bakåt, stötte då en ripkull ca 25m bakom oss, helt lugn i floget. Det var den chansen den dagen. Blev endast ett fågelarbete under dagen. Det blev Agneta Andersson med sin pointertik pippi och blev där med vinnare av skogspokalen.
Startade dagen efter i SM med Jessi. Hon sökte bra i första släpp, trots att hon slitit bort en del av trampdynan på ena bakfoten. Var lite orolig för det men hon verkade inte påverkad. Men i slutet av släppet lättade en orrhöna 40-50m framför oss på en myr. Jessi var inte i närheten då, hon kom strax efter snett bakifrån. Hon gjorde ett slag framför oss, sen när vi gick fram trampade vi upp en kyckling. Visslade dit henne men ingen mer. Blev där igenom kraftigt belastad. Andra släpp så hade hunden för haft en orrkull på vingar precis. Jessi hade flera små markeringar i början, senare försvann hon och vi så henne strax efter i stånd ner för en backe. Gick på när jag närmade mej, gick sen på löper en bra bit men blev inget. Så efter det släppet var vi färdigbedömda. Blev tyvärr ingen vinnare av skogs SM 2014 då ingen lyckades få till något.

Så nu blir det att ägna sig åt jakt ett tag framöver, har bland annat ordnat så att man har möjligheten att förvara matvaror och inte minst vilt man fällt svalt en längre tid då man är i stugan.

Jordkällare

Svart älg hunds valp som tagit ett dopp   

Inga kommentarer: